Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی محمد عطابخش گفت: در سال جاری با توجه به شیوع کرونا تنها بیش از 100 مهدکودک فعال هستند و مابقی آنها به مرخصی یک ساله رفتند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، علی محمد عطابخش پیش از ظهر امروز در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه استان یزد با اشاره به مناسبت‌های مختلف مهرماه مرتبط با جامعه هدف سازمان بهزیستی گفت: 9 مهرماه روز جهانی ناشنوایان است که در استان یزد بیش از چهار هزار و 500 معلول ناشنوا و نیمه ناشنوا تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و از خدمات آن استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این ناشنوایان در زمینه تامین وسایل کمک توانبخشی مانند سمعک و خدمات آموزشی از این سازمان خدمات دریافت می‌کنند و بیشترین خدمات حوزه ناشنوایان خدمات اجتماعی آنهاست و با نشستی با تشکل ناشنوایان، موضوع اشتغال و برقراری ارتباط با دیگر افراد، بیشترین مشکلات ناشنوایان را به خود اختصاص داده است.

 مدیرکل بهزیستی استان یزد با اشاره به مشکل ناشنوایان در خصوص عدم برقراری ارتباط با محیط اطرافشان افزود: تفاهمنامه‌ای بین جامعه ناشنوایان، شورای شهر، بهزیستی و صدا و سیما منعقد شده است که هر روز اخبار استان در ساعت 13:30 با حضور رابط ناشنوایان و همچنین دو برنامه پزشکی هفته نیز با حضور رابط اجرا می‌شود.

عطابخش ادامه داد: اولبن مرکز مشاوره ویژه ناشنوایان استان نیز در فلکه سوم آزادشهر با حضور مشاوری که حرکات اشاره را می‌داند راه‌اندازی شده است  که روزهای دوشنبه با دریافت وقت قبلی ناشنوایان و خانواده‌های آنها می‌توانند از خدمات آن استفاده کنند، همچنین اولین رستوران ناشنوایان نیز با حضور افرادی که حرکات اشاره می‌دانند در یزد راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به روز جهانی سالمندان نیز گفت: حدود 10 درصد جمعیت استان یزد بالای 65 سال سن دارند و تعداد زنان سالمند از تعداد مردان بیشتر است و با توجه به اینکه متوسط این شاخص در کشور 10.3 درصد است، استان یزد با اختلاف اندکی که با متوسط کشوری دارد در آستانه قرار گرفتن در جمع استان‌های سالمند کشور است.

عطابخش ادامه داد: در آینده با افزایش جمعیت سالمندان روبرو خواهیم بود که افزایش امید به زندگی و کاهش فرزندآوری از دلایل آن است و در حال حاضر تفت سالمندترین شهرستان و بافق جوان ترین شهرستان استان است و شهرستان‌های دیگر استان با اختلاف اندکی در رده‌های ما بین آنها قرار دارند.

وی با اشاره به خدمات ارائه شده به سالمندان در استان یزد گفت: برخی از سالمندان خدمات خود را در منزل دریافت می‌کنند، همچنین با وجود 17 مرکز روزانه سالمندان، این مراکز در ساعات اداری خدمات آموزشی، پزشکی و ... را به سالمندان ارائه می‌دهند البته با شیوع کرونا خدمات در شش ماهه نخست امسال کاهش یافته است، 8 مرکز شبانه روزی سالمندان در استان نیز به 350 تا 400 سالمند در استان خدمات ارائه می‌کنند.

مدیر کل بهزیستی استان یزد در خصوص مناسب سازی شهری برای سالمندان، معلولان و ... گفت: اقدامات بسیار خوبی با شورای شهر و شهرداری در زمینه مناسب سازی اماکن صورت گرفته است و شهر یزد امسال به عنوان پایلوت شهر دسترس پذیر انتخاب شد که برای افراد مختلف از جمله سالمندان، معلولان، خانم‌های باردار و ... مثمرثمر است.

 عطابخش با بیان اینکه نزدیک به 80 درصد اختلالات بینایی قابل پیشگیری است، افزود: بیش از پنج هزار و 800 معلول بینایی در استان تحت پوشش سامان بهزیستی قرار دارند که از این تعداد سه هزار و 750 نفر را آقایان و تقریبا دو هزار و 100 نفر را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی در خصوص مهدکودک‌های تخت پوشش سازمان بهزیستی گفت: در حال حاضر بیش از 300 مهد کودک در استان دایر هستند که در سال گذشته نزدیک به 15 هزار کودک در این مهدکودک‌ها ثبت نام کردند و در سال جاری با توجه به شیوع کرونا تنها بیش از 100 مهدکودک فعال هستند و مابقی آنها به مرخصی یک ساله رفتند و تقریبا چهار هزار و 300 کودک نیز امسال در مهدکودک‌های فعال ثبت نام شده‌اند.

عطابخش در خصوص کودک آزاری در استان یزد گفت: استان یزد در زمینه کودک آزاری نسبت به استان‌های دیگر وضعیت خوبی دارد اما سرعت رشد کودک آزاری در استان نسبت به استان‌های دیگر روند افزایشی دارد که نگران کننده است و بیشتر کودک آزاری از سوی والدینی که یکی از آنها یا هر دو معتاد به مواد مخدر هستند انجام می‌شود که به صورت اجبار کودک به مصرف مواد، تهیه  مواد مخدر برای والدین، ضرب و شتم کودک، مسمومیت کودک با مواد مخدر و ... بوده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استان یزد کودک آزاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۳۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور

به گزارش خبرنگار مهر، افروز صفاری فرد، صبح چهارشنبه در جمع تعدادی از معلولین کم بینا و نابینای استان کرمان با تقدیر از نیک اندیشی خیرینی که با همت بلند خود ساختمان مجهز مؤسسه نگاه آفتاب مهر را در شهر کرمان برای خدمت به افراد دارای معلولیت کم بینایی و نابینایی تکمیل و تجهیز نموده‌اند گفت: بستر سازی برای پیشرفت و شکوفایی توانمندی‌های بالقوه افراد دارای معلولیت، خدمتی ارزشمند و ماندگار است که با همکاری و همراهی نهادها و تشکل‌های مردم نهاد، ورود مسئولانه مجموعه‌های حقوقی که ورود به عرصه مسئولیت اجتماعی در ساختار وظایف آنان تعریف شده است و همراهی دستگاه‌های اجرایی متولی این امر از جمله بهزیستی میسر و نتیجه بخش خواهد بود.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش روی سازمان بهزیستی کشور در حوزه افراد دارای معلولیت نابینایی و کم بینایی افزود: این خدمات در بخش‌های متعدد به منظور جلوگیری از بروز و پیشرفت معلولیت در افراد و حفظ و ارتقا سطح توانمندی افراد دارای معلولیت ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: از مهمترین و با سابقه ترین این خدمات می‌توان به اجرای طرح غربالگری پیشگیری و درمان تنبلی چشم در کودکان با ۲۷ سال سابقه اجرا در کشور اشاره کرد که طی آن هر سال بیش از ۲۰ هزار نفر غربالگری و جهت درمان و کنترل لازم به مراکز مربوطه ارجاع شده‌اند.

وی با بیان اینکه برگزاری کمیسیون‌های پزشکی به منظور شناسایی و تحت حمایت قرار دادن افراد دارای معلولیت از دیگر خدمات سازمان بهزیستی است افزود: از جمع ۱ میلیون و پانصد هزار نفر فرد دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی، تعداد ۲۵۰ هزار نفر افراد دارای معلولیت کم بینایی و نابینایی هستند که از خدمات حمایتی و تخصصی بهزیستی در چهار چوب آئین نامه‌ها و دستور العمل های قانونی ابلاغ شده و مصوب استفاده می‌کنند.

افروز صفاری فرد، گفت: تهیه و توزیع لوازم کمک توانبخشی از دیگر خدمات بهزیستی به افراد دارای معلولیت است که در حوزه معلولیت‌های نابینایی به لحاظ گرانی و خاص بودن اغلب این وسایل؛ تلاش شده تا با پیگیری‌های مستمر، بخشی از این وسایل تهیه وبا همکاری انجمن‌های نابینایان قسمتی از نیاز این عزیزان مرتفع شود.

وی افزود: از جمله خدمات بهزیستی در راستای رفع نیاز این قشر از افراد دارای معلولیت، گسترش و پویا نمودن گنجینه منابع مطالعاتی و علمی بریل بوده است که علی رغم فعال بودن چند مرکز در این حوزه، به دلیل نیاز مبرم به اینگونه مراکز از تأسیس و راه اندازی این مجموعه‌ها در سایر استان‌ها استقبال و حمایت می‌کنیم.

افروز صفاری فرد، گفت: در قالب طرح CBR علاوه بر شناسایی و حمایت افراد داری معلولیت و هدایت آنان به مسیرهای متعدد حمایتی حرفه آموزی و ارتقا توان حرفه‌ای و اشتغال، ارتقا و حفظ توانمندی و روحیه شادی، نشاط و پویایی این عزیزان نیز در قالب اجرای جشنواره‌های ورزشی و مسابقات گوناگون به انجام رسیده است.

کد خبر 6094212

دیگر خبرها

  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • ارائه خدمات درمانی و دارویی رایگان در زنجان
  • بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • حمایت بهزیستی از ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چندقلو
  • ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند