Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماندانا رکنی روانشناس کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص نحوه برخورد والدین با کودکان بیش‌فعال در مهمانی‌های نوروزی اظهار کرد: همان‌طور که از اسمش پیداست، یعنی فعال بودن بیش از اندازه همه مشکل از آنجا شروع می‌شود که این «اندازه» چقدر هست که بیشتر از آن، اختلال حساب می‌شود؟

رکنی گفت: وقتی شیطنت، جست و خیز، ابراز شدید و کنترل‌نشده هیجانات، سر و صدا راه‌انداختن هنگام بازی و البته بی‌توجهی به تذکر و هشدار اطرافیان، بیش از حد می‌شود، رفتار‌های کودک معمولا فقط با یک عنوان بیش‌فعالی مشخص معنی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس در ادامه بیان کرد: اگر چنین کودکی دارید لابد بخشی از قضاوت‌ها و حرف‌های درگوشی دیگران را هم شنیده اید که مثلاً بچه را چقدر بد تربیت کرده اند یا لابد مشکلی دارند و از این حرف‌ها، کم نیستند خانواده‌هایی که به خاطر این مسأله منزوی شده اند. نه دوست دارند به میهمانی بروند و نه میهمان به خانه شان بیاید.

وی افزود: واقعیت این است که رفتار فرزند آن‌ها ارتباطی به تربیت او ندارد و نوعی اختلال محسوب می‌شود. این روز‌ها بیش فعالی کودکان جهان تنها یک معضل مربوط به حوزه سلامت و بهداشت نیست و فراوانی و تبعات آن، این پدیده را به یک بحران اجتماعی تبدیل کرده است.

رکنی با بیان اینکه برای رفتار صحیح با کودکان بیش فعال باید نگرش خود را تغییر داد افزود: بدانید رفتار کودک اختلال است و از روی قصد و عمد نیست و کودک شما توانایی یادگیری و موفقیت را دارد.

این روانشناس ادامه تصریح کرد: در هنگام صحبت کردن با کودک به حرف هایش به دقت گوش کنید و با او تماس چشمی برقرار کنید. با جملات ساده، آرام و محکم منظور خود را مطرح کنید و گاهی خود را به جای کودک بگذارید و سعی کنید بهتر است او را درک کنید.

وی اشاره کرد: به کودک فعالیت درست را آموزش دهید و قوانین و مقررات خانه را شفاف و روشن توضیح دهید همچنین سعی کنید رابطه صمیمی با او برقرار کنید و احساس خود را به او بگویید به عنوان مثال وقتی که جیغ می‌زند به او بگویید که وقتی جیغ می‌زنی من ناراحت می‌شم.

رکنی بیان کرد: با رفتار خود کار‌های درست و غلطی را که انجام می‌دهد به او نشان دهید و کودکتان را با سایر کودکان مقایسه نکنید و صفات او را تحسین کنید همچنین به او توجه مثبت داشته باشید و به او بگویید کدام رفتار او را دوست دارید.

این روانشناس با تاکید بر اینکه با فرزند بیش فعال، به هیچ وجه نباید جرو بحث کرد افزود: سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، زیرا با دعوا کردن به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسید و در نهایت منجر به برقراری رابطه‌ای نادرست می‌شود.

وی گفت: بهترین راه در کاهش بی نظمی و آشفتگی کودکتان استفاده از روش ستاره دهی است به این شکل که قواعد و برنامه ریزی‌هایی را برای کودک در نظر بگیرید در ازای موفقیتش در هر کار به او یک ستاره بدهید و در نهایت بعد از جمع آوری تعداد مشخصی ستاره جایزه اصلی را (از قبل با او در مورد اینکه جایزه اصلی چه باشد هماهنگ کرده باشید) به او بدهید.

رکنی در ادامه اظهار داشت: قبل از رفتن به مهمانی شرایطی را که قرار است به وجود آید را شناسایی کنید. پس از شناسایی موقعیت ها، ۳ تا ۴ رفتار مثبتی را که انتظار دارید کودک در مهمانی انجام دهد مشخص کنید و به او کاملا توضیح دهید که در مقابل انجام هر یک از رفتار‌های مثبت یک ستاره دریافت خواهد کرد و در ازای تعداد مشخصی ستاره جایزه اصلی را به او می‌دهید.

این روانشناس در نهایت خاطر نشان کرد: خیلی محترمانه مانع از دخالت دیگران در اجرای برنامه هایتان شوید اگر بعد از اجرای یک راهبرد نتیجه مثبتی نگرفتید صبور باشید و ناامید نشوید. علاوه بر فرا گرفتن مهارت‌های فرزند پروری باید انگیزه مثبت در خودتان ایجاد کنید که تعاملات سازنده‌ای را با فرزندتان داشته باشید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کودکان روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۲۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر محمدرضا نوروزی در برنامه زنده سلام خبرنگار افزود:­ بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری­ شایع‌ترین بیماری های­ مردان در سنین بالا هست و بسیاری از خانم‌ها در سنین­ ­میانسالی و کهنسالی تجربیاتی از مشکلات ادراری را دارند. وی گفت: بسیاری­ اختلالات باروری و ناباروری به مشکلات اورولوژی مرتبط می‌شود.دکتر نوروزی ادامه داد:­ کشور­ما در چندین حوزه پیشرفت‌های خیلی خوبی داشته است مانند­ناباروری مردان. وی افزود: در زمینه درمان و تحقیق در رابطه با سلول‌های بنیادی پیشرفت داشته ایم. ­کشت سلول‌های بنیادی­ در زمینه درمان ناباروری­ در مورد آقایان و خانم‌ها پیشرفت‌های خوبی­ حاصل شده است.نوروزی افزود: ما همیشه نگران هستیم با توجه به آلودگی‌های محیطی و صوت و غذای فست فود و غیره، بیماری‌های بدخیم و سرطان‌ها افزایش یابد. ­وی گفت: برخی از­­بیماری‌های کلیوی جزء شایع‌ترین سرطان‌ها هستند. مانند­ سرطان پروستات مردان و سرطان‌های مثانه. وی اظهار کرد: در کشور­ ما درمان‌ها به سمت درمان‌های کمتر تهاجمی پیش می‌رود، ­ درمان‌هایی که فرد نیاز به اعمال جراحی باز نداشته باشد مانند­ استفاده از لیزر و­  مهندسی بافت.وی در پایان گفت:­ جامعه اورولوژی یک جامعه پویا، فعال و همدل هستش و یکی از بخش‌های خیلی خوب ما بخش اورولوژی و جراحی برای متخصصین خانم هستند که ما در دنیا بیشترین تعداد اورولوژیست خانم را نسبت به جمعیت در کشورمان داریم.بیست و هفتمین همایش اورولوژی ایران از ۱۱ تا ۱۵ اردیبهشت در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • بیشترین بارش چهارمحال و بختیاری در اردل با ۱۸ میلیمتر به ثبت رسید
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • وقتی کودک درون فرمانده تانک فعال باشد! (فیلم)
  • یاد مرحوم هادی نوروزی در بازی پرسپولیس - سپاهان زنده شد +فیلم
  • ترفندهای کاربردی تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • قاچاقچی سوخت در بند قانون تعزیرات
  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • چند ترفند تربیتی کاربردی برای جلوگیری از لجبازی کودک