Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@20:55:56 GMT

همه باید نحوه رفتار با کودکان بیش فعال را بیاموزند

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۶۱۷۷۲

همه باید نحوه رفتار با کودکان بیش فعال را بیاموزند

عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه اصفهان گفت: نوع رفتار با کودکان بیش فعال در آینده آنها تاثیر بسزایی دارد و ضروری است که همه اقشار جامعه با نحوه رفتار با این کودکان آشنا شوند.

سالار فرامرزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه کودک استثنایی، کودکی است که از نظر ذهنی، حسی، رفتاری، ارتباطی و جسمی با همسالان خود تفاوت فاحشی دارد، اظهار کرد: این تفاوت منجر به ایجاد تفاوت بین نیازهای این دانش آموزان نسبت به دانش آموزان عادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ویژگی‌های کودکان استثنایی دوگانه یا دو دامنه، اضافه کرد: این گروه از دانش آموزان دارای دو ویژگی خاص هستند،‌ برای مثال کودک تیزهوشی داریم که در کنار تیزهوشی، بیش فعال است. این کودک قطعا در خانواده و مدرسه دچار آسیب‌های زیادی خواهد شد چرا که دارای توانایی هوشی و قدرت درک بالاتری است و امکانات بیشتری را در اختیارش قرار می دهد.

استاد علوم تربیتی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه به دلیل بیش فعالی ممکن است تاب آوری و تحمل این گروه کودکان برای خیلی مسائل پایین باشد، افزود:  در مجموع باید توجه داشت تحرک زیاد، کم حوصله بودن و دقت و توجه زیاد از ویژگی‌های کودکان بیش فعال است و این ویژگی ها منجر به کاهش آستانه تحمل این کودکان در یک محیط آرام و به ویژه در کلاس درس و خانه می‌شود و در نهایت بسیاری از این کودکان از مدرسه اخراج می شوند، همانطور که اینشتین را از مدرسه اخراج کردند.

وی با اشاره به راه حل هایی برای حل مشکلات این کودکان، افزود: در گام نخسست آموزش اطرافیان این کودکان در خصوص نحوه رفتار با آنها از اهمیت بالایی برخوردار است که در این زمینه خانواده و معلمان مدارس در صدر لزوم دریافت آموزش قرار دارند.

فرامرزی اضافه کرد: روش های مرسوم و سنتی یاددهی و یادگیری به شدت دانش آموزان با نیازهای خاص را خسته می کند و به آن‌ها صدمه می زند. این کودکان به فضای آموزشی و روش هایی از یادگیری نیاز دارند که به صورت فعال درگیر یادگیری شوند که در این صورت، مجموعه حواس کودک به کار گرفته شده و کودک از یادگیری لذت می برد و کمتر مشکل ایجاد می کند.

وی با تاکید بر اهمیت شناسایی این کودکان گفت: با تشخیص این کودکان قبل از مدرسه تشخیص داد و انجام مداخلات آموزشی و روانشناختی می‌توان به کاهش مشکلات رفتاری این کودکان کمک کرد. می‌توان نشانه ‌های بیش فعالی را در این کودکان با آموزش‌ها و مداخلات زود هنگام، تا حد زیادی کاهش داد.

عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه اصفهان گفت: سه عامل آموزش کودک، خانواده و مدرسه وقتی کنار هم قرار گیرد، می تواند به کاهش مشکلات این کودکان کمک کند. از طرفی می‌توان به بهداشت و سلامت روانی و توانمندسازی و رشد و پیشرفت این کودکان در جامعه کمک کرد. درنهایت دلیل اینکه چنین کودکانی با توانایی بسیار بالا فرصت شکوفایی پیدا نمی کنند، عدم وجود یکی از این سه عامل بالاخص عدم آگاهی خانواده و مدرسه است.

فرامرزی افزود: این اعتقاد که همه بچه های بیش فعال تیزهوش هستند تصور غلطی است. بچه های عقب مانده، بیش فعال هم داریم. تفاوتی که بین بچه های بیش فعال و تیزهوش وجود دارد این است که بچه های بیش فعال، همه جا بیش فعال اند. در خانه، خیابان، مدرسه، مهمانی و تمام محیط ها نشانه ها و رفتارهای بیش فعالی در این کودکان دیده می شود اما بچه های تیزهوش و نابغه در موقعیت های خاصی رفتارهای بیش فعالی نشان می دهند.

وی با تاکید بر اینکه توجه به نیازهای کودکان بیش فعال امری ضروری است، ادامه داد: اگر به نیازهای این گروه کودکان پاسخ داده نشود و آنها از نظر قدرت یادگیری و انگیزشی اغنا و ارضا نشوند و در یک محیط کسل کننده یادگیری قرار گیرند، رفتارهای بیش فعالی از خود نشان می دهد ولی کودک تیزهوشی که در یک محیط برانگیزاننده یادگیری قرار می گیرد، درگیر یادگیری شده و رفتارهای بیش فعالی از خود نشان نمی دهد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیش فعالی حقوق کودک خانواده مدرسه اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۱۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • نحوه پرداخت حق بیمه خودروها تغییر پیدا می‌کند
  • آموزش و نحوه فعال‌سازی تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت (ViLTE)
  • وقتی کودک درون فرمانده تانک فعال باشد! (فیلم)
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • واکنش رهبر انقلاب به نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه + فیلم
  • هوش مصنوعی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان
  • ترفندهای کاربردی تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • فیلم/رهبر انقلاب: نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه اثبات حقانیت موضع ایران در بی‌اعتمادی به آمریکا است
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟