Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@00:35:13 GMT

از کجا بفهميم فرزندمان بيش‌فعال است؟

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۰۹۴۰۷

خبرگزاري آريا -

 
 

 
اين اختلال در ميان کودکان و نوجوانان حدود 5 تا 8 درصد شيوع داشته و شامل سه نوع پرتحرکي، کمبود توجه و کم توجهي و رفتارهاي تکانه اي مي شود.
 
يک فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان با بيان اينکه«بيش فعالي شايع ترين اختلال روانپزشکي کودکان و نوجوانان است»، گفت:«کودک بايستي حداقل معيارهاي ابتلا به بيش فعالي را داشته باشد و چنين نيست که هر کودکي که شيطنت دارد را جزء کودکان بيش فعال به حساب آوريم بلکه بايد در نظر داشت که بيش فعالي باعث مي شود عملکرد کودک افت واضحي پيدا مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
 
دکتر رزيتا داوري آشتياني گفت:«بيش فعالي شايع ترين اختلال روانپزشکي کودکان و نوجوانان است که به صورت سرپايي با مراجعه به درمانگاه ها، درمان مي شوند.اين اختلال در ميان کودکان و نوجوانان حدود 5 تا 8 درصد شيوع داشته و شامل سه نوع پرتحرکي، کمبود توجه و کم توجهي و رفتارهاي تکانه اي مي شود.»
 
وي افزود:« بچه هايي که دچار بيش فعالي از نوع پرتحرکي هستند بچه هايي بيقرار و ناآرام هستند که هيچگاه در يک جا به شکل ثابت نمي نشينند و دائم در حال راه رفتن هستند که اين مشکلات در مدرسه نمود بيشتري پيدا مي کند چرا که با رفتارهاي خود موجب برهم زدن نظم کلاس شده و يا اگر بتوانند خود را کنترل کنند دائما بر روي صندلي خود در حال تحرک هستند و اصطلاحي که معمولا در مورد اين گروه از بچه ها به کار مي برند اين است که گويا موتوري به پاي اين کودکان وصل شده که از ابتداي روز تا اواخر شب دائم روشن بوده و خاموشي ندارد.اين کودکان از انجام رفتارهاي پرخطر لذت مي برند و پرحرفي مشخصه ديگر اين گروه از کودکان بيش فعال است.»
 
اين فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان گفت:«علائم کودکان بيش فعال از نوع کم توجه کودکاني هستند که دائما در حال رويا پردازي بوده و اين موجب عدم تمرکز در اين کودکان مي شود که اين مشکل هم در مدرسه بيشتر خود را نشان مي دهد.اين کودکان علاقه اي به انجام تکاليفي که نياز به دقت زيادي دارد، نداشته و براي درس خواندن مشکل دارند به عنوان مثال زماني که در کلاس درس معلم در حال ديکته به بچه ها است کودک بيش فعال در اکثر مواقع ممکن است به دليل عدم تمرکز و توجه کلماتي را که نوشتن آن را هم بلد است جا بيندازد در حالي که در منزل زماني که مادر وي به او متني را ديکته مي کند به دليل توجه مادر بر روي وي و اينکه کودک تنها است و کسي در اطراف وي نيست به خوبي ديکته را نوشته و نمره خوبي هم کسب مي کند.»
 
اين فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان تصريح کرد:« اين کودکان در نوشتن تکاليف در منزل مشکل دارند و با گوشزدهاي مکرر والدين و با تاخير زياد تکاليف خود را انجام مي دهند.مشخصه ديگر کودکان بيش فعال نوع کم توجه، فراموشکاري آنان است به طوري که ممکن است دائما وسايل خود را در مکاني گم کرده و يا جا بگذارند همچنين اين کودکان در برنامه ريزي براي کارهاي خود مشکل دارند به عنوان مثال اگر قرار باشد سه تا کار را در روز انجام دهد نمي داند اول کدام يک را در اولويت قرار دهد و نمي تواند از پس آن برآيد و معمولا والدين وي برايش برنامه ريزي مي کنند و هميشه بايد کسي وي را در برنامه ريزي براي کارهايش کمک کند.»
 
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در ادامه گفت:«نوع ديگر بيش فعالي، رفتارهاي تکانه اي کودک است و مشخصه بارز کودکان بيش فعال با رفتارهاي تکانه‌اي اين است که صبر و تحمل کمي دارند و ميان صحبت هاي ديگران مي پرند و نمي توانند صبر کنند که صحبت هاي طرف مقابل تمام شود و يا حوصله ايستادن داخل صف در حياط مدرسه ندارند.»
 
وي تاکيد کرد:«ممکن است که کودکان بيش فعال تمام معيارها و علائم ذکر شده را نداشته باشند اما اين کودکان بايستي حداقل معيارها را داشته باشند و چنين نيست که هر کودکي که شيطنت دارد را جزء کودکان بيش فعال به حساب آوريم بلکه بايد در نظر داشت که بيش فعالي باعث مي شود عملکرد کودک افت واضحي پيدا مي کند و يا در ارتباط با دوستان ناموفق باشد و با تشخيص روانپزشک کودک است که مشخص مي شود کودکي طبيعت پرتحرکي دارد و يا دچار بيش فعالي است.»
 
دکتر رزيتا داوري آشتياني گفت:«بيش فعالي معمولا در پسران شيوع بيشتري دارد اما اتفاق نظري در اين مورد وجود ندارد چرا که گفته مي شود ميزان ارجاع کودکان بيش فعال پسر بيشتر است و به همين دليل گمان مي شود بيش فعالي در پسران شيوع بيشتري دارد.»

اين فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان درباره علل بروز بيش فعالي کودکان گفت:«بيش فعالي در بيشتر موارد علت واضحي ندارد اما نکته مهم در اين ميان ژنتيک و عوامل بيولوژيک است که نقش مهمي در بروز اين اختلالات در کودک دارد.»
 
وي تصريح کرد:«نقش تغذيه در بروز بيش فعالي و يا بهبود آن مسئله اي است که هنوز ثابت نشده است و در برخي مطالعات گفته شده مصرف اسيدهاي چرب و برخي ويتامين ها موجب بهبود بيش فعالي مي شود اما مطالعات فعلي هنوز آن را اثبات نکرده است و مي توان در کنار مصرف داروها براي درمان بيش فعالي از مصرف اسيدهاي چرب و امگا3 نيز استفاده کرد و ضرري هم براي کودک ندارد اما نمي توان صرفا از آن براي درمان بيش فعالي کودک استفاده کرد.»

اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي خاطر نشان کرد:«درمان هاي دارويي و به کارگيري روش هاي شناخت درماني و آموزش فرزند پروري به والدين از جمله روش هاي درمان بيش فعالي کودک و نوجوان است.»

منبع : salamatnews.com



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۹۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟

نوزادان از شش ماهگی می‌توانند ماست را امتحان کنند. ماست یک راه مفید برای اطمینان از دریافت برخی از مواد مغذی مورد نیاز کودک شما است و تطبیق پذیری آن باعث می‌شود که زمینه مناسبی برای معرفی میوه‌ها و سبزیجاتی باشد که برای تمام عمر از آنها لذت خواهند برد.

ماست، پروتئین و مواد مغذی ضروری مانند کلسیم برای ساخت استخوان‌ها و ماهیچه‌های قوی، «روی» برای حمایت از رشد و عملکرد سیستم ایمنی بدن و «ب ۱۲» برای رشد مغز و تولید گلبول‌های قرمز سالم را دارد. ماست، بافت لطیفی دارد و برای کسانی که برای اولین‌بار این ماده غذایی را تجربه می‌کنند به‌راحتی پذیرفته می‌شود. ماست به دلیل فرآیند تخمیری که طی می‌کند، کیفیت خوبی دارد. بیشتر ماست‌ها با کشت‌های زنده و فعال تهیه می‌شوند، بنابراین پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های خوب) را برای سلامت دستگاه گوارش فراهم می‌کنند.

در شش ماهگی، شیر مادر و در شرایط خاص شیر خشک همچنان منبع اصلی تغذیه کودک هستند و این در طول سال اول زندگی او نیز خواهد بود و سپس آماده می‌شوند تا از غذا‌های دیگری مانند ماست لذت ببرند. در شش ماه اول زندگی، شیر مادر یا شیر خشک غنی شده با آهن باید تنها منبع تغذیه کودک به حساب می‌آید. 

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ماست ساده، بهترین انتخاب برای کودک است، زیرا در عین حال سرشار از مواد مغذی و فاقد قند‌های افزوده است و می‌تواند پایه و اساس ماجراجویی طعم عالی بعدی کودک باشد.

 افزودن میوه‌ها یا سبزیجات پوره شده به ماست ساده یک راه جذاب و مناسب برای معرفی طعم‌ها است؛ هلو یا موز پوره شده را برای یک تجربه شیرین با ماست مخلوط کنید. همچنین برای یک غذای خوش طعم، سیب زمینی شیرین پوره شده را با ماست مخلوط کنید. ماست را با منبع پروتئین دیگری مانند پوره مرغ یا لوبیا جفت کنید.

از ۱۲ تا ۲۳ ماهگی، کودک در حال رشد شما می‌تواند مصرف لبنیات را تا مجموع دو وعده در روز افزایش دهد. این می‌تواند ترکیبی از شیر گاو، ماست و پنیر باشد. با پزشک اطفال خود در مورد اینکه چه زمانی و چه مقدار غذا باید به کودک خود برای رشد و تکامل سالم معرفی کنید، مشورت کنید.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • وقتی کودک درون فرمانده تانک فعال باشد! (فیلم)
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟