Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@17:55:09 GMT

16 نکته کليدي براي رفتار با کودک بيش فعال

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۳۳۷۵۱

خبرگزاري آريا -
علائم و نشانه هاي اختلال نقص توجه – بيش فعالي مي تواند والدين را با چالش هاي بسياري مواجه کند. اين کودکان اغلب وسايلشان را گم مي کنند، در انجام و پيگيري تکاليف مشکل دارند، و هنگامي که نياز است تا برنامه اي را مديريت کنند يا گزينه اي را انتخاب کنند دچار پريشاني مي شوند. تکانشگري از ديگر چالش هاي مربوط به اين اختلال است که منجر به مخالفت و درگيري کودکان با والدين مي گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که آنها نسبت به محرکها بيش از حد حساس هستند و نسبت به شکست و ناکامي واکنش نامناسبي نشان مي دهند. در نتيجه والدين ممکن است زمان دشواري را پشت سر بگذارند تا بتوانند يک ساختار بدون فشار و استرس را در خانه ايجاد کنند.

کودکان مبتلا به ADHD مي دانند که چه بايد بکنند اما نمي توانند آنچه را که مي دانند انجام دهند. والدين معمولا نمي دانند چه زماني بايد راسخ و محکم رفتار کنند و چه مواقعي بايد صبور باشند . والدين نميدانند تغيير در سبک زندگي و درمانهاي خاص تا چه حد موثرند و اصلا کدامها سودمندتر مي باشند. همچنين تا حدزيادي نگران وابستگي و اعتماد بنفس پايين کودکانشان نيز هستند.

خوشبختانه اگر چه چالش هاي زيادي در ارتباط با ADHD وجود دارد اما استراتژي هاي موثري براي کنار امدن با اين چالش ها وجود دارد. کاپالکا و پالادينو 16 نکته و استراتژي موثر را مطرح مي کنند که به شرح زير مي باشد:

1- آرامش خود را حفظ کنيد.
روانشناسان بر اهميت آرام ماندن بسيار تاکيد مي کنند. اگر يکي از والدين کنترل خود را از دست بدهد ، عصبانيت کودک بيشترو بيشتر شده و منجر به ايجاد يک رابطه نادرست و زيان بخش مي گردد.بنابراين به رفتارهاي خودتان بايد خيلي توجه داشته باشيد بخصوص اگر علائمي از رفتارهاي ADHD در خودتان نيز وجود دارد. با جرو بحث کردن با اين کودکان راه به جايي نمي بريد. خود جر و بحث – مثلا درباره زمان انجام تکاليف- باعث شود از موضوع خارج شويد و حتي زمان انجام آن کار طولاني تر هم شود. سعي کنيد موضوع را رها کنيد و خيلي درگير نشويد.

2- براي رفتارهاي خودتان محدوديت هايي را در نظر بگيريد.
اگر خيلي مستعد نگران شدن هستيد، وبيشتر کارهاي کودک را خودتان انجام ميدهيد به خودتان يادآور شويد که هرچقدر شما کارهاي او را بيشتر انجام دهيد او کارهاي کمتري براي انجام دادن دارد و نمي گذارد که او مستقل شدن را ياد بگيرد. اگر نمي توانيد چشم از او برداريد بهتر است بصورت غيرمستقيم باشد. مثلا هنگام انجام تکاليف لازم نيست کنار او بنشينيد و مستقيم به او نگاه کنيد بهتر است در آن زمان وانمود کنيد که مشغول انجام کارهاي خودتان هستيد مثلا قبض هايتان را پرداخت کنيد، روزنامه بخوانيد و .....

3- ساختارهايي را تنظيم و برنامه ريزي کنيد که بدون ايجاد فشار باشند.
اين ساختارها و سازمان دهي ها براي کودکان مي تواند شامل نمودارهاي ستاره اي باشد، براي سنين نوجواناني مي توان از تقويم يا نرم افزارهاي ثبت برنامه استفاده کرد و از اين طريق مي توانيم يک برنامه روزانه محسوس و قواعد روشن و واضح را سازمان دهي کنيم. اين ساختاربندي ها و برنامه ريزي ها کمک مي کند تا نابسامامي ها و آشفتگي ها کاهش يابد. بهتر است از فشارهاي تحميلي اجتناب کنيم. به اين معنا که از تهديدکردن و گذاشتن مهلت يا موعدهاي غيرمنطقي بپرهيزيم و از تنبيه هايي که در آن خشونت و ترس وجود دارد استفاده نکنيم.

4- براي کودکتان شرايطي را فراهم کنيد تا بتواند انتخاب و تصميم گيري منطقي داشته باشد.
بايد به کودکان خود - کنترلي ر ا ياد دهيم به همين منظور والدين بايد موقعيت هاي زيادي را براي کودکان ايجاد کنند و آنها را با انتخاب اينکه چه واکنشي بايد داشته باشند مواجه سازند. براي اين منظور مي توان از تکنيک انتخاب ساختاريافته استفاده کرد به اين صورت که به کودک خود دو انتخاب مي دهيد و او را بسوي انتخاب درست هدايت مي کنيد. مثلا ممکن است از او بپرسيم که اول دوست داري رياضي بخوني يا علوم؟ اتاقت نياز به تميز کردن داره اول لباسهاتو مرتب مي کني يا کتابهاتو تو قفسه مي ذاري؟ و.........

5- درصورت عدم پيروي از قوانين براي او پيامدهاي منطقي در نظر بگيريد.
بهتر است ابتدا از خود کودکان بپرسيم که در صورت عدم پيروي از يک قانون چه تنبيهي برايشان درنظر بگيريم. اين ممکن است براي کودک اين الزام و تعهد را ايجاد کند تا به آنچه خودش گفته جامه عمل بپوشاند.علاوه بر اين براي رفتارهاي مثبت يک پاداش و پيامد مثبت و براي رفتارهاي ناخوشايندش پيامد منفي درنظر بگيريد. اين باعث مي شود تا کودک درک کند که هر رفتارمثبتي يک پيامد مثبت و هر رفتار منفي يک پيامد منفي به دنبال خواهد داشت.

6- منتظر قانون شکني باشيد.
زماني که کودکتان قانون شکني مي کند مانند يک افسر پليس به او يک برگ جريمه بدهيد و گله و شکايت نکنيد يا فرياد نزنيد که نمي توانم باور کنم که دوباره اين کار را انجام داده اي. مانند يک افسر پليس ، محترمانه و راسخ و محکم برگه را به او بدهيد و حقيقت امر را به او توضيح دهيد.

7- در زمان و موقعيت مناسب از کودکتان طرفداري و حمايت کنيد.
انطباق و سازش قطعي براي کودکان ADHD ممکن است ضروري باشد و اين مستلزم اين است که توانايي هاي کودکتان را بشناسيد و گسترش دهيد. براي مثال اگر انتظار داريد کودکتان بتواند کتابي را روان بخواند و ياد بگيرد مستلزم اين است که به او زمان دهيد، توجه کنيد واو را باور داشته باشيد.

8- از ايجاد شورش با يک کودک خودسر و سرسخت اجتناب کنيد.
يکي از اشتباهاتي که والدين مي کنند اين است که انتظار دارند يک کودک سرسخت را وادار کنند تا همه خواسته هاي والدين را بدون چون و چرا بپذيرد به اين دليل که انها والدينش هستند. بايد اين را بپذيريم که برخي از کودکان بسيار شکايت و اعتراض و حتي حاضرجوابي مي کنند و والدين بايد اين را بدانند و درک کنند که کودکان نياز دارند تا ناکامي خود را به شيوه اي ابراز کنند بخصوص زماني که مجبور مي شوند تا از استاندارها و قوانين منطقي ما پيروي کنند.

9- بايد بدانيد که کودکتان ، رفتارهاي ناخوشايند و نادرست را به عمد انجام نمي دهد.
والدين بسياري از کودکان ADHD ، درباره علت بدرفتاري هاي کودکانشان فرضيه هاي نادرست و اشتباهي را دارند. در واقع کودکان بسيار هدف گرا هستند و هرکاري را انجام مي دهند به اين اميد که به نتيجه و هدفي که بدنبال ان هستند دست يابند و به همين دليل است که براي انجام هرکاري مقاومت يا از انجام ان اجتناب مي کنند.( مانند انجام تکاليف يا به رختخواب رفتن).

10- پايدار و مقاوم باشيد.
کودکان مبتلا به ADHD نياز دارند بصورت مداوم با عواقب و پيامد يک رفتارمواجه شوند تا بتوانند از آن تجربه درس بگيرند. اگر يک تکنيک را يک يا دو بار به کار برديد و نتيجه اي نگرفتيد به اين معنا نيست که ان روش کاملا غيرموثر است. بلکه تنها لازم است تا تکرار و تمرين بيشتري داشته باشيد.

11- در هر زمان فقط يک موضوع را مد نظر قرار دهيد تا از عهده آن براييد.
بنابراين بسيار مهم است که مسائل را اولويت بندي کنيد و از مهمترين آنها شروع کنيد و در جريان کار اجازه بدهيد تا موارد کم اهميت تر به طور موقت جريان داشته باشد تا بعد که نوبت به انها مي رسد.

12- درباره توجه و ADHD آموزش ببينيد .
دانستن اين که علائم ADHD چه تاثيري بر روي کودکتان دارد بسيار حائز اهميت است. شما ممکن است تصور کنيد که کودکتان به عمد لجبازي مي کند و يا رفتار خاصي را انجام مي دهد اما ممکن است ان رفتار نشانه اي از ADHD باشد. والدين مي توانند اين اطلاعات را از روانشناسان، متخصصان و ديگر منابع از قبيل کتابها کسب کنند.

13- به کودکتان کمک کنيد تا خود را با تغييرات سازگار کند.
کودکان مبتلا به ADHD در انتقال و تغيير عملکردهاي ذهني از قبيل تغيير يا انتقال پردازش هاي شناختي مشکلاتي دارند بخصوص اگر در يک فعاليت بيش از حد تمرکزکنند. بنابراين استفاده از تکنيک هايي مي تواند در حل اين مشکل سودمند باشد . مثلا در هر زمان از آنها بخواهيم که فقط يک کار را انجام دهند و بعد از آنکه به اتمام رساندند کار بعدي را به انها بگوييم. يعني همزمان دو يا سه دستور به آنها ندهيم.

14- روي توانايي ها و نقاط قوت کودکتان تمرکز کنيد.
به جاي اينکه کودک رابه کارهايي که نمي تواند انجام دهد وادار و ترغيب کنيد بهتر است بر آنچه او توانايي دارد متمرکز شويد. به ياد داشته باشيد که هر کودکي باتدبير، خلاق و منحصربفرد است. بهتر است در هرکاري تعادل را برقرار کنيد.

15- برخي از ضعف هاي خودتان را کم کنيد.
پرورش يک کودک مبتلا به ADHD که دربرگيرنده نشانه هاي تکانشگري، لجبازي، خودکنترلي ضعيف است يکي از بزرگترين وظايف چالش برانگيز است . بنابراين لازم است که سخت تلاش کنيد، نااميد نشويد، خودتان را مقصر رفتارهاي کودکتان ندانيد.

16- براي اينکه پدر و مادر شده ايد و با کودکتان هستيد جشن بگيريد.
والديني که کودکان مبتلا به ADHD دارند معمولا احساس نااميدي مي کنند، و گاهي حل مشکلات را غيرمحتمل و نشدني مي پندارند.اما اجازه ندهيد که اين اختلال مانع از اين شود که از پدر و مادر شدنتان لذت نبريد. وقتي که لطافت طبع و بذله گويي والدين به انتها مي رسد کمک کمتري هم مي توانند به کودکشان کنند. در اين زمان بهتر است لحظه تولد کودکتان را به ياد آوريد و او را در آغوش بگيريد. پيشنهاد مي گردد اين خودگويي ها را با خود داشته باشيد:

- من از اينکه صاحب فرزند هستم شاکر و سپاسگزارم.اگرچه مسوليت بزرگي است اما پاداش بزرگتري است.

- من به کودکم ياد مي دهم و کودکم به من.

- بخاطر داشتن چنين کودکاني شاکرهستم، آنها دوست داشتني و با استعداد هستند.

منبع:ninisite.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۳۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری مدیر یک آرایشگاه زنانه به خاطر تبلیغ کودک‌همسری

به گزارش همشهری آنلاین، سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به انتشار ویدیویی از یک دختربچه در فضای مجازی و معرفی او به عنوان یک تازه عروس گفت: انتشار این ویدیو موجی از واکنش منفی افکار عمومی و به خصوص کاربران فضای مجازی و فعالان حوزه حقوق کودک را درپی داشت. در همین راستا نیز پلیس فتا رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قرار داد و ابتدا تیم رصد و پایش این پلیس مبدا اصلی انتشار این ویدیو را مورد شناسایی قرار دادند.

وی با بیان اینکه در بررسی‌های انجام شده، مشخص شد که این ویدیو از سوی یک سالن زیبایی ضبط و منتشر شده است، گفت: در ادامه با پیگیری‌ها و هماهنگی‌های انجام شده، مدیر سالن زیبایی که ویدیوی مذکور را تولید و منتشر کرده بود به پلیس فتا تهران بزرگ شد.

معظمی گودرزی با بیان اینکه در جریان تحقیقات انجام شده، مشخص شد که موضوع ازدواج این کودک سناریوی تبلیغاتی مدیر این آرایشگاه برای جذب مشتری و دنبال‌کننده در اینستاگرام بوده و به هیچ عنوان صحت ندارد، گفت: این زن پس از مواجهه با ماموران اعلام کرد که از عواقب کار خود بی اطلاع بوده و ضمن ابراز پشیمانی از عمل خود گفت که دختربچه نوجوان فرزند یکی از مشتریان آرایشگاهش بود و چون قصد داشته اقدام به ایجاد تبلیغ در فضای مجازی کند، این کودک را به عنوان یک عروس معرفی و آرایش کرده است.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه برای این خانم به دلیل سوءاستفاده از کودکان و ... پرونده‌ای تشکیل شد، گفت: صفحه اینستاگرامی مذکور نیز با دستور قضایی از دسترس خارج و متهم نیز به همراه پرونده متشکله و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا گردید .

وی ادامه داد: همچنین کارشناسان اداره مبارزه با جرائم علیه کودکان و بانوان پلیس فتا با والدین این کودک نیز ارتباط برقرار کرده و ضمن ارائه مشاوره‌های لازم به آنان تاکید کرد که صیانت از هویت و شخصیت فرزندنشان نیز برعهده آنان بوده و بی توجهی و هرگونه آسیب به آن موجب مجازات قانونی است.

معظمی گودرزی با هشدار به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی گفت: در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و همچنین کنوانسیون حقوق کودک که کشورما نیز به آن پیوسته صراحتا هرگونه سوءاستفاده از کودکان و وارد کردن آسیب جسمی و روحی به وی را جرم انگاری کرده است. در همین راستا نیز پلیس فتا در عمل به قانون با چنین مواردی برخورد خواهد کرد. کما اینکه در گذشته نیز با موردی که پدری فرزندش را به بیان کلمات و انجام رفتارهای بزرگسالانه و حتی شرب خمر تشویق کرده و تصاویرش را در فضای مجازی منتشر کرده بود، برخورد کرد و در پرونده‌ای دیگر نیز با والدین نوجوانی که برای جذب دنبال کننده فرزند خود را به رفتارهای غیراخلاقی و بی احترامی به مقام مادر تشویق کرده بودند، برخورد شد.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد: لذا به افرادی که قصد دارند تا برای انجام تبلیغات، افزایش دنبال کننده یا هر موضوع دیگری اقدام به ساخت ویدیو یا انتشار تصاویر نا متعارف و نامناسب از کودکان کنند، هشدار می‌دهم که پلیس فتا با آنان برخورد خواهد کرد و والدین نیز باید بدانند که چنین اقدامات و رفتارهایی گرچه ممکن است در کوتاه مدت منجر به افزایش دنبال کننده یا جلب شدن توجه به سوی فرزندنشان شود، اما در دراز مدت آثار مخرب فراوانی در روند شکل گیری شخصیت و شرایط روحی کودکان برجای خواهد گذاشت که جبران ناپذیر است.

کد خبر 848724 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم پلیس فتا كودك‌همسري آرایشگاه اینترنت - اینستاگرام حوادث ایران

دیگر خبرها

  • ۹ نکته کلیدی گمرک در اجرای مطلوب قانون ساماندهی مبادلات مرزی
  • بازداشت فرد متخلف در تبلیغ یک آرایشگاه زنانه
  • تبلیغات عجیب در اینستاگرام برای آرایشگاه؛ مروج کودک‌همسری بازداشت شد! + تصویر
  • دستگیری مدیر یک آرایشگاه زنانه به خاطر تبلیغ کودک‌همسری
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • ترفندهای کاربردی تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • چند ترفند تربیتی کاربردی برای جلوگیری از لجبازی کودک